maanantai 30. heinäkuuta 2012

Tervetuloa osallistumaan SNY SYKSY 2012 -kierrokselle!


Ohjeet 

Mistä on kyse?
Maailmalla on pyörinyt useita erilaisia salainen ystävä -rinkejä neulojille, esimerkiksi alkujaan amerikkalainen Secret Pal sekä pohjoismainen Nordisk hemmelig venn. Salainen neuleystävä on suomalainen vastine näille.

Salainen ystävä -ringin perusperiaate on yksinkertainen: jokainen osallistuja saa salaisen ystävän, jota tulee ilahduttaa ko. ringin säännöissä määritellyllä tavalla esimerkiksi erilaisilla yllätyslahjoilla. Lahjojen ja yllätysten lähettäjän henkilöllisyys selviää vastaanottajalle vasta leikin lopuksi, siitä siis nimi "salainen". Kunkin ringin säännöt riippuvat leikin järjestäjästä.

Emäntä:
Salainen ystävä -rinki vaatii paitsi osallistujia myös emännän, joka pitää lankoja käsissään. Emäntä ei itse osallistu leikkiin, vaan hoitaa kaikki järjestelyasiat. Hän ottaa vastaan ilmoittautumiset, jakaa parit, kirjaa kun lahja tai esimerkiksi kirje on lähetetty ja kun se on kuitattu vastaanotetuksi, vastaa kysymyksiin jne. 
Salainen neuleystävä 2012 syksy -rinkiä emännöi Red Dragon, blogista Heidin Aherrukset.
Emännän tavoittaa sähköpostitse osoitteesta: heidi.olkila@gmail.com.

Säännöt: 
Salainen neuleystävä 2012-syksy on leikkimielinen ja kaikkien osallistujien ilahduttamiseen tähtäävä salainen ystävä -rinki. Kierros on suunnattu lähinnä suomalaisille neulojille, mutta toki myös ulkomailla asuvat suomalaiset saavat osallistua. Tämä edellyttää sitä, että joku osallistujista suostuu lähettämään paketteja ulkomaille!


Ringin kesto on 4 kuukautta, 1.9. - 31.12.2012.

Ilmoittautuminen alkaa 1.8.2012 ja päättyy 17.8.2012.

Parit jaetaan viimeistään
19.8.2012.

 1. yhteydenotto (sähköpostia, blogikommenttia, etanapostia) on suoritettava viikon 34 aikana (20.-26.8.2012)

Mukaan mahtuu noin 100 ilmoittautujaa (jos määräaikaan mennessä tulee vaikka 103, niin otetaan mukaan)
Jokaiselle ilmoitetaan salainen ystävä ennen syyskuun 2012 alkua.

Kun ilmoittaudut mukaan, sitoudut pysymään mukana koko neljän kuukauden jakso.


Emäntä pyrkii jakamaan parit niin, että jokainen lähettää yllätyksensä eri henkilölle kuin keneltä vastaanottaa omansa. Salaisen ystävän on tarkoitus pysyä salaisena leikin loppuun asti.
Paljasta henkilöllisyytesi ystävällesi vasta joulukuun viimeisen kirjeesi tai pakettisi yhteydessä!

(Emäntä ilmoittaa oman postiosoitteen samalla, kun ilmoittaa salaisen neuleystävän tiedot)

Salaista ystävää on muistettava kerran kuussa neuleaiheisella paketilla/lähetyksellä ja oltava myös muutoin aktiivinen (käy ystäväsi blogissa kommentoimassa, nettikortteja jne). Muita yhteydenottoja paketin lisäksi mielellään vähintään 2 kpl/kk (esim. blogikommentointi, s-postiviesti jne. Vain taivas on rajana). Muu muistaminen on vapaaehtoista, mutta suotavaa.

Viimeiset lähetyspäivät: 19.9., 19.10., 19.11. & 19.12.

Jos lähetät myöhässä (ilman kunnollista perusteltua syytä), putoat ringistä pois!

UUSI: Sny-paketeille annetaan teemat neljän kuukauden jaksoon. Pakettien toivotaan noudattavan lähetyskuukaudelle annettua ajatusta. Ne ovat hyvä miettiä jo valmiiksi ja laatia itselleen aikataulu, niin silloin ei kiire pääse kovin pahasti yllättämään.

Jos laitat pakettiin esimerkiksi itse tehdyn kortin tai liität mukaan käsinkirjoitettuja tai printattuja ohjeita, ne luonnollisesti nostavat paketin arvoa saajan mielessä, mutta eivät ole vähennyskelpoisia eli annetusta minimiarvosta askartelujasi ei tule vähentää.

Paketit tulee pakata sen verran hyvin, etteivät ne matkalla hajoa tai niiden sisältö. Eikä pehmustettuihin kuoriin kannata tunkea enempää kuin sinne mahtuu, eikä liian paksuja tuotteita. Laatikot on hyvä täyttää tuotteiden tueksi rypistetyllä sanomalehdellä, joka on kevyttä, samoin kuplamuovi.

Vinkki: Kenkäliikkeet luopuvat yleensä mielellään tyhjistä laatikoista!

Jos lähetetty paketti palautuu emon osoitteeseen (ilmoitan osoitteen samalla, kun ilmoitan salaisen neuleystävän), niin lähetyskuluista huolehtii sen paketin lähettäjä eli ei ringin emäntä. Ole huolellinen osoitetietojen kanssa!

Kun muistat salaista ystävääsi, ilmoita tästä emännälle!
Eli raporttia emolle lähetyksestäsi. Mainitse myös, jos kyseessä on viimeinen lähetyksesi.

Samoin joka kerta, kun vastaanotat salaiselta ystävältäsi jotain, kerro emännälle.

Näin kirjanpito pysyy kurissa, ja emäntä myös huomaa, jos joku laiminlyö ystäväänsä. Ilmoita emännälle, kun olet paljastanut henkilöllisyytesi ystävällesi, niin emäntä voi pitää kirjaa myös siitä, mitkä parit ovat "valmiita".

Salaisesta ystävästäsi on myös hauska kuulla, että lahja meni perille, ja muista osallistujista on varmasti kiinnostavaa lukea kuinka kierros etenee. Laita siis mahdolliseen blogiisi tieto, kun saat paketin. Myös paketin lähettäjän olisi suotavaa kommentoida jollain tapaa (kommentoimalla postausta, lähettämällä salaisesta mailista postia tai esim. nettipostikortilla), että on huomannut paketin vastaanotetuksi.

Mikäli sinulla on blogi ja julkaiset saapuneen paketin blogissa, laita Emolle linkki suoraan postaukseen. Tärkeintä on raportoida, sekä lähetetyt, että saapuneet paketit mahdollisimman nopeasti Emolle. Mikäli et jostain syystä pääse heti päivittämään blogiasi tai lähettämään kuvaa saamastasi paketista, laita kuitenkin pieni viesti siitä, että paketti on tullut perille, niin Emo pysyy tilanteen tasalla. Blogipäivityksen voi sitten tehdä paremmalla ajalla, kuitenkin viimeistään viikon sisällä paketin vastaanottamisesta. Poikkeuksen tekee aina kuukauden vaihtuminen, jolloin toivotaan kaikkien pakettien olevan esillä. Näin pääsee uuden kuukauden aloittamaan puhtaalta pöydältä.Blogittomuus ei kuitenkaan ole este osallistumiselle! Blogittomien paketit esitellään salainen neuleystävä 2012 syksyn blogissa. Blogillisten paketeista tulee linkit samaan postaukseen, kun blogittomien paketeista kuvat.

Huomioithan, että vain saadut lähetykset saa julkaista omassa blogissa! 

Jos jätät raportoimatta, niin putoat ringistä pois! Raportoiminen tapahtuu erillisellä lomakkeella (katso --> raportoiminen), täytä raportti oikein! Suoran linkin puuttuminen tai blogittomalla kuvan puuttuminen aiheuttaa sen, että paketti ei välttämättä päädy tulleiden pakettien listaan!

Jotta leikki pysyisi oikeudenmukaisena, varaudu käyttämään ringin keston aikana yhteensä 60 euroa plus postikulut (noin 40 e) salaisen ystäväsi ilahduttamiseen. Summa saattaa kuulostaa suurelta, mutta ei lopulta ole kuin 15 euroa kuussa + postikulut. Ohjesumma on annettu siksi, että kukaan ei kokisi panostavansa leikkiin enemmän kuin mitä siitä itse saa. Tarkoitus ei ole kilpailla siitä, kuka lähettää upeimmat lahjat, vaan nimenomaan miettiä saamiensa tietojen perusteella mikä salaista ystävää oikeasti ilahduttaisi!

Leikkiin pääsee mukaan täyttämällä ilmoittautumislomake huolellisesti ja mahdollisimman tarkasti.
Ilmoittautumislomakkeen tiedot menevät vain emännälle sekä salaiselle ystävällesi, niitä ei siis jaeta eteenpäin kenellekään muulle.

Salainen ystäväsi päättelee vastaustesi perusteella, millaiset asiat sinua ilahduttaisivat. Mieti siis vastauksesi huolella. Kysymykset 22---> on tarkoitettu vain emon tietoon, näin varmistetaan, että olet lukenut säännöt ennen ilmoittautumista.

Huomioithan, että emo lähettää ilmoittautumislomakkeen yläosan salaiselle ystävälle sellaisenaan. Erityisen tärkeää on täyttää ilmoittautumislomakkeeseen oikeat yhteystiedot, sekä postiosoite, että toimiva sähköpostiosoite.

Emännän on saatava yhteys kaikkiin osallistujiin sähköpostitse!

Tärkeä sääntö:
Emon toimintaa panettelevat rinkiläiset tiputetaan pois ringistä. Eli sähköpostit ja kommentit asiallisia ja omalla nimellä/nimimerkillä.


Salaista NeuleYstävää muistetaan monella tapaa:
 • käsityöaiheisella paketilla kerran kuussa (raportoi emolle)
 • kommentoimalla blogiin, jos sellainen on (raportoi emolle ekasta kontaktista)
 • lähettämällä postikortteja/nettikortteja tai/ja sähköpostia
Ole aidosti kiinnostunut ystäväsi kuulumisista, kommentoi blogiin tai lähetä viesti jollain tapaa. Kysele lisää ystävän mielenkiinnon kohteista, harrastuksista yms.

Muistattehan olla kiinnostuneita omasta paristanne muutenkin kuin kuukausittaisen paketin muodossa. Kommentoikaa blogissa, lähettäkää etanapostia tai nettikortteja yms.


Yleistä asiaa:


Kun Emo lähettää sähköpostia reagoi siihen nopeasti! Vastaa esitettyihin kysymyksiin tai lähetä ainakin kuittaus, että viesti on tullut perille ja sen sisältö on luettu ja ymmärretty. Näin vältät mahdolliset ongelmatilanteet. 

Jos elämässäsi tulee yllättäviä käänteitä, ilmoita niistä kierroksen Emolle oma-aloitteisesti mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman rehellisesti. Näin Emo pystyy suhteuttamaan viivästykset tms. laajempaan perspektiiviin.HUOMIOI ! Tämä kuulostaa tosi hassulta, mutta sanotaan sekin nyt ääneen: Mietithän tarkkaan, haluatko todellakin olla tässä mukana. Ilmoittautuessasi sitoudut rinkiin ja ringin sääntöihin neljäksi kuukaudeksi, sekä hankkimaan muistettavallesi neljä vähintään 15 euron arvoista lahjaa ja kustantamaan niiden postikulut.

Matkan varrella on jouduttu luomaan "musta lista". Oikeasti sellaista ei pitäisi olla vapaehtoisin ja iloisin mielin kulkevassa SNY ringissä. Tälle listalle on kirjattu ne rinkiläiset, jotka on jouduttu poistamaan ringistä kesken leikin tai eivät muuten ole hoitaneet osuuttaan ringissä sääntöjen vaatimalla tavalla. - Pääasiallinen syy on ollut se, ettei annettua paria ole muistettu paketilla, vaikka omat paketit on otettu vastaan. - Tällaisten henkilöiden pääsy tähän ja tuleviin rinkeihin on toistaiseksi evätty. Ringistä voidaan poistetaa myös kesken leikin, jos lähetys/saapumisraportteja ei kuulu patisteluista huolimatta tai jos Emon useisiin viesteihin ei reagoida mitenkään.Negatiivisia tuntemuksia ja pahaa mieltä ei pitäisi kenellekään syntyä, koska tässä ringissä on kyse antamisen ja saamisen ilosta. Jos jostain syystä kuitenkin käy toisin, niin negatiiviset palautteet ja muut pahanmielenilmaukset pyydämme lähettämään sähköpostilla suoraan kierrosta vetävälle Emolle, hänen antamaan sähköpostisoitteeseen.

Anonyymit napinat kommenteissa eivät ole kenellekään mukavaa luettavaa. Tällä ei tietenkään tarkoiteta sitä, etteikö eriäviä mielipiteitä saisi esittää. Päin vastoin. Näihinkin vaan pitää laittaa yhteystiedot mukaan, eikä ampua puskista! Ja jos jokin asia on mielestäsi päin mäntyä, kerro myös parannusehdotuksesi!

Mikäli mielit osallistua, etkä ole vielä täysi-ikäinen, pyydäthän huoltajaltasi luvan osallistua ja todennat sen Emolle!
Ja vielä kerran, mikäli käy niin ikävästi, että joku ei kerta toisensa perään muista ystäväänsä, Emoilla on valtuudet sulkea tällainen henkilö pois ringistä.

Lähettämäsi paketit saavat huomattavasti ylimääräistä lisäarvoa, jos ehdit silloin tällöin kommentoimaan parisi blogiin, vaikka "Kauniit sukat" tai "Hauskaa, kun teit lähettämälläni ohjeella!", terveisin SNYsi. Tai onnittelet häntä nimipäivänä, jos se osuu kierroksen ajankohtaan - näinhän ystävät tekevät!

Mikäli muutat tai oleskelet pitkään muualla, kuin kaavakkeessa antamassasi osoitteessa tai jos sukunimesi tai sähköpostiosoite vaihtuu jakson aikana, pidä Emo ja posti ajan tasalla. 

Lopuksi vielä muistutetaan positiivisesta hengestä, yritetään tilanteessa kuin tilanteessa olla kohteliaita ja rehellisiä toisillemme. 

Mikäli jotain kysyttävää ilmaantuu, ota yhteyttä ao. kierroksen Emoon.


---------------------------------------------------------------------------

BLOGINAPPI (ota mukaan, jos haluat)


8 kommenttia:

 1. Voi hitsi. Taitaa tällä kertaa jäädä multa väliin tää, kun ei taida talous antaa periksi. Palaan näihin kuvioihin, kunhan saan niskaotteen rahapussista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, kun et pysty osallistumaan. On sulla 17 päivää aikaa kuitenkin vielä muuttaa mielesi. :)

   Poista
 2. Parina vuonna ihastellut sivusta mutta nyt aion olla mukana!!! Jee!!! :D

  VastaaPoista
 3. Eikun vain tutustumaan sääntöihin.

  VastaaPoista
 4. En löydä ilmoittautumislomaketta!:( Tahtois heti ilmoittautua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla ylhäällä 'sivuvälilehdessä'

   Poista
  2. IE:ssä näkyy olevan niin, että hiiren kursori pitää viedä tuon ruskean raidan kohdalle, jolloin tulevat näkymiin. Cromen ja mozzillan kohdalla ei minun ole tarvinnut niin tehdä.

   Eli jos on IE käytössä,niin Sidebar:in oikealta puolelta löytyy ohjeet, raportointiohjeet, ilmoittautumislomakkeet.

   Poista